00000

Recept på tigerkaka – en sockerkaka där en del av smeten färgas och smaksätts med kakao.

För 10 bitar:

Ingredienser

50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

15 minuter + 40 minuter i ugn

Tigerkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Häll ca 2/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Blanda resterande smet med kakao. Ringla den bruna smeten i formen och dra med en gaffel så att den bruna smeten blandas lite med den ljusa.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar