Tigerkaka

Recept på tigerkaka – en sockerkaka där en del av smeten färgas och smaksätts med kakao.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörmjölken och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Häll ca 2/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Blanda resterande smet med kakao. Ringla den bruna smeten i formen och dra med en gaffel så att den bruna smeten blandas lite med den ljusa.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!