00000

Låt inte äppelcheesecaken stå längre än 6 timmar före den serveras annars blir den blöt.

För 8 ?10 pers

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör

Äppelmos

4 äpplen
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 tsk kanel, mald

Fyllning

250 g kesella, (10 %)
250 g färskost, naturell
2 ägg
0,75 dl strösocker

Topping

4 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Äppelcheesecake – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulblandningen på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka dem med socker och vatten till ett mos. Tillsätt kanel.
  3. Vispa kesella, färskost, ägg och socker till en jämn smet. Bred ut äppelmoset på den gräddade bottnen och häll på fyllningen.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna ca 15 min.
  5. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut toppingen på kakan och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan kallna innan den serveras.