1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad.
Thaistekta kycklingbullar
En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | kycklingfärs |
3 | salladslökar |
1 | röd chili, t ex spansk peppar |
1 msk | ingefära, färsk finriven |
1 msk | lime, pressad |
2 msk | ostronsås |
1 msk | fisksås |
3 msk | sesamfrö |
2 msk | rapsolja |
Tillbehör:
sweet chili-sås | |
grönsallad |
Fler recept med:
Fläskkött, Köttfärs, Kyckling och fågel, Övrigt, Sås och marinad, Smårätter, Thailändskt