Thaistekta kycklingbullar

33333

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kycklingfärs
3 salladslökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 msk ingefära, färsk finriven
1 msk lime, pressad
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
3 msk sesamfrö
2 msk rapsolja

Tillbehör:

sweet chili-sås
grönsallad

1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.
3. Forma den lösa färsen till bullar.
4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad.