Thaistekta kycklingbullar

En fin variant på färsbullar med thaismak. Passar också att göra med fläskfärs. Färsbullarna kan serveras med chilisås eller annan dippsås som huvudrätt eller som tilltugg till drinken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk ingefära - färsk finriven
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk sesamfrö
  • 2 msk rapsolja

Tillbehör

  • sweet chilisås
  • grönsallad

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt lök, chili, ingefära, limesaft, ostronsås och fisksås och blanda väl. Blanda i sesamfröna.

  3. Forma den lösa färsen till bullar.

  4. Hetta upp oljan i en släpp-lättpanna. Bryn bullarna runt om, inte för många åt gången, ca 3 min. Efterstek bullarna ca 5 min. Servera med sweet chilisås och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!