Thaistekt kyckling med nudelsallad

Den här rätten kan ätas ljummen eller kall och passar bra att göra i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer - (4 st)
  • 3 msk grön currypasta på burk
  • 0,75 dl soja - ljus
  • 250 g risnudlar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 röd chili - (t ex spansk peppar)
  • 1 knippe koriander
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda kycklingfiléer med hälften av currypastan. Blanda resten av currypastan med soja i en skål.

  2. Koka risnudlarna enligt förpackningens anvisning. Ansa och skiva rädisorna.

  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern grovt.

  4. Stek kycklingen i 1 msk olja ca 5 min per sida. Efterstek under lock ca 5 min tills innertemperaturen är 70º. Låt vila ca 10 min och skär i skivor.

  5. Blanda nudlarna med 1 msk olja, rädisor, chili och koriadern. Salta och peppra.

  6. Fördela nudlarna i skålar. Servera med kyckling och sås.

Ca 460 kcal per portion, 10 g fett, 36 g protein, 56 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!