Thaisoppa med räkor och svamp

Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g räkor - med skal
  • 100 g champinjoner - färska
  • 0,5 msk currypasta - röd
  • 1 tsk röd spansk peppar - finhackad
  • 1 vitlök - klyfta, hackad
  • 0,5 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk thai kycklingfond - (bong)
  • 200 ml kokosmjölk - light
  • 75 g äggnudlar
  • 150 g wokgrönsaker - djupfrysta grovstrimlade
  • 0,5 lime - rivet skal
  • 0,5 msk limesaft - pressad
  • 2 krm salt
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna men låt den nedersta delen av skalet vara kvar på thaivis. Skölj och skiva svampen.

  2. Fräs upp currypasta med finhackad pepparfrukt och vitlök i olja i en kastrull. Häll på vatten, fond och kokosmjölk och koka upp.

  3. Lägg ner nudlar, svamp och wokgrönsaker. Låt soppan sjuda 3 min. Smaka av med lime och salt. Dra av soppan från värmen och låt den stå och dra 1 min. Strö över räkor och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!