Thaisallad utan sesamolja

En fräsch sallad inspirerad av det thailändska köket. Det ska inte vara någon olja i dressingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g salladskål
  • 2 paprika
  • 1 röd lök - liten
  • 1 morot
  • 0,5 koriander - färsk, i kruka

Dressing

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 tsk spansk peppar (chili) - finhackad

Gör så här

  1. Koka vinäger, vatten och socker utan lock 2 minuter.

  2. Blanda ner pepparfrukten. Låt kallna.

  3. Strimla salladskål, paprika och lök i fina strimlor. Grovriv moroten.

  4. Blanda alltsammans med dressingen och ev hackad koriander. Låt stå minst 30 minuter men gärna längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!