00000

Variera thaisalladen genom att byta ut grillad rostbiff mot till exempel kyckling eller fläskfilé.

För 4 person(er)

Ingredienser

Dressing

2 msk japansk soja
3 msk lime pressad
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
2 krm råsocker

Sallad

400 g grillat kött t ex rostbiff i tunna skivor
0,25 gurka
0,5 rödlök
10 cocktailtomater
0,5 röd spansk pepparfrukt
1 l sallad blandad, t ex spenat, jungfrusallad, röbetsskott, persilja, koriander, eller thaibasilika

Tillbehör

1 msk sesamfrön

Thaisallad – gör så här:

  1. Sås:Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  2. Lägg köttskivorna på ett fat. Ringla över hälften av dressingen och låt stå en stund.
  3. Sallad: Skala och finstrimla gurka och rödlök. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
  4. Fördela gurkan, rödlöken, tomaterna, pepparfrukten samt sallads- och örtbladen på tallrikar. Toppa med köttet. Ringla över resten av dressingen. Strö över sesamfrön.