DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Santa Maria

Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

Paneng Nua är en svensk klassiker på thailändskt vis, fylld av härliga smaker av kokos, röda chilifrukter och jordnötter. Servera tillsammans med ris eller äggnudlar och garnera den färdiga rätten med färsk thaibasilika.

Thailändska köttbullar med kokosmjölk, jordnötter och thaibasilika

1. Forma färsen till små runda bollar, 2.5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper.

3. Häll i kokosmjölk, red curry paste, jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp.

4. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.

5. Garnera med Santa Maria färsk Thai Basilika och jordnötter.

Recept från