Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk

Snabb thaimat hemma. Thailändsk soppa med kokosmjölk och kyckling som smakar som i Thailand. Pak soi kan bytas ut mot spenat eller mangold.

Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk

 

1. Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.
2. Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.
3. Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.
4. Ta grytan från värmen. Blanda i grovhackade ärtskott och korianderblad.
5. Servera soppan med limeklyftor.

Recept från