1. Skala räkorna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i fyrkantiga bitar.
2. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt curry, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök. Lägg i räkorna, rör om och ta upp dem på ett fat.
3. Häll tomatkross och paprikabitar i pannan. Tillsätt chilisås och salt. Koka försiktigt under lock ca 10 min. Häll i grädde. Koka utan lock tills såsen tjocknat. Lägg i räkorna.
4. Servera med ris och vitt bröd.
Thailändsk räkgryta
Den här grytan är lagom het, mustig och lättlagad – en perfekt rätt för en fredagskväll.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 kg | räkor, med skal |
2 | paprikor, gärna i olika färger |
3 msk | olja |
1 msk | curry |
0,5 tsk | paprikapulver |
1 krm | cayennepeppar |
2 | vitlöksklyftor, pressade |
400 g | tomater, krossade |
3 msk | chilisås |
0,5 tsk | salt |
1 dl | vispgrädde |
Tillbehör:
, ris, bröd |