00000

Den här grytan är lagom het, mustig och lättlagad – en perfekt rätt för en fredagskväll.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor, med skal
2 paprikor, gärna i olika färger
3 msk olja
1 msk curry
0,5 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
400 g tomater, krossade
3 msk chilisås
0,5 tsk salt
1 dl vispgrädde

Tillbehör:

, ris, bröd

1. Skala räkorna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i fyrkantiga bitar.
2. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt curry, paprikapulver, cayennepeppar och vitlök. Lägg i räkorna, rör om och ta upp dem på ett fat.
3. Häll tomatkross och paprikabitar i pannan. Tillsätt chili­sås och salt. Koka försiktigt under lock ca 10 min. Häll i grädde. Koka utan lock tills såsen tjocknat. Lägg i räkorna.
4. Servera med ris och vitt bröd.

Fler recept med: Asiatiskt, Fest, Gryta, Övrigt, Skaldjur