Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås

Recept på thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås. Jordnötter och thaidressing lyfter den här salladen och ger både smak och sälta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 1 kyckling - grillad
  • 1 wokmix - förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
  • 2 msk rapsolja - + 2 msk rapsolja
  • 3 lime
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk koriander - hackad
  • 3 msk jordnötter - hackade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.

  2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.

  3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.

  4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.

  5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!