Recept på thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås. Jordnötter och thaidressing lyfter den här salladen och ger både smak och sälta.

För 4 personer

Ingredienser

250 g äggnudlar
1 kyckling grillad
1 wokmix förp fryst t ex thai,chinese eller classic ( 900 g)
2 msk rapsolja + 2 msk rapsolja
3 lime
0,5 tsk strösocker
1 msk fisksås
3 msk koriander hackad
3 msk jordnötter hackade

Recept: Thailändsk nudelsallad med kyckling och jordnötssås

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag.
  2. Bena ur och skär kycklingen i bitar.
  3. Fräs wokmixen i 2 msk olja enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skala en lime med potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor. Pressa saften ur två, skär den tredje i klyftor till servering.
  5. Blanda 2 msk olja med socker, fisksås, limeskal och limesaft i en skål. Vänd ner nudlar, kyckling, wokmix och koriander. Strö över nötter och servera med limeklyftor.