00000

Knaprigt och krispigt med friska asiatiska smaker. Komplettera gärna med lite färsk koriander på toppen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
400 g kycklingfärs
1 msk rapsolja
0,5 msk citron pressad
1 msk fisksås
1 krm svartpeppar nymald
1 knippe salladslök eller
4 färska knipplökar
1 avokado
3-4 salladshuvud gem eller roman

Dressing:

0,5 chili t ex röd spansk peppar
1 msk citron pressad
1 msk fisksås
1 msk jordnöts- eller sesamolja
1 msk muskovado ljust, eller råsocker

Garnering:

1 dl jordnötter grovhackade, torrostade

1. Skala och finhacka vitlöken. Stek färsen i olja i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt vitlök mot slutet. Smaka av med citronsaft, fisksås och peppar. Låt svalna.
2. Dressing: Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda alla ingredienser till dressingen.
3. Ansa och strimla löken tunt. Kärna ur, skala och skär avokadon i grova bitar.  Skölj salladen. Blanda lök, avokado och sallad i en skål.
4. Fördela kycklingfärsen över salladen och ringla över dressing. Strö över jordnötter och servera.