1. Skala och finhacka vitlöken. Stek färsen i olja i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt vitlök mot slutet. Smaka av med citronsaft, fisksås och peppar. Låt svalna.
2. Dressing: Dela, kärna ur och finstrimla chilin. Blanda alla ingredienser till dressingen.
3. Ansa och strimla löken tunt. Kärna ur, skala och skär avokadon i grova bitar. Skölj salladen. Blanda lök, avokado och sallad i en skål.
4. Fördela kycklingfärsen över salladen och ringla över dressing. Strö över jordnötter och servera.
Thaikycklingsallad
Knaprigt och krispigt med friska asiatiska smaker. Komplettera gärna med lite färsk koriander på toppen.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | vitlöksklyfta |
400 g | kycklingfärs |
1 msk | rapsolja |
0,5 msk | citron, pressad |
1 msk | fisksås |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 knippe | salladslök eller |
4 | färska knipplökar |
1 | avokado |
3-4 | salladshuvud, gem eller roman |
Dressing:
0,5 | chili, t ex röd spansk peppar |
1 msk | citron, pressad |
1 msk | fisksås |
1 msk | jordnöts- eller sesamolja |
1 msk | muskovado, ljust, eller råsocker |
Garnering:
1 dl | jordnötter, grovhackade, torrostade |