Thaikryddad squashsoppa

Vanlig squashsoppa kan enkelt uppgraderas med läckra thaikryddor som lime, chili och koriander.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g squash
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 7 dl mjölk
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl crème fraiche - lätt (kokbar)
  • 1 tsk sambal oelek

Till servering

  • koriander - färsk eller persilja
  • grovt bröd
  • 0,5 lime - strimlat skal

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär squash i skivor och sedan i bitar.

  2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar.

  3. Låt soppan koka med lock ca 10 minuter. Rör i crème fraiche och smaksätt med sambal oelek och eventuellt salt. Servera med färsk koriander och limeskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!