Thaigryta med karré

Vill man få extra vardagsfestligt kan man strö räkor över grytan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g karré
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk currypasta - grön
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 200 g sockerärter

Sås

  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk köttfond - koncentrerad
  • 2 msk köttfond - koncentrerad
  • 0,5 dl chilisås - het, av ketchuptyp
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 msk currypasta - grön
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk potatismjöl

Garnering

  • 2 msk kokosflingor
  • 300 g räkor - skalade

Tillbehör

  • nudlar

Gör så här

  1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja och currypasta. Stek strimlorna i olja i en wokpanna, salta.

  2. Tillsätt samtliga ingredienser till såsen och låt allt koka upp under omrörning.

  3. Lägg ner sockerärterna och hetta upp.

  4. Strö över kokosflingor och räkor. Servera med nudlar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!