Thaigryta med currypasta - härligt kryddig gryta

Recept på thaigryta med curry. Kokos och curry är vanliga smaker i thaimat. Välj gärna en currypasta från asiatiska butiker som har lite mer smak och kryddighet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 300 g morot
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk - light (400ml)
  • 1 - 1.5 tsk salt
  • 70 g spenat

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på ­förpackningen. Skölj potatisen, ­skala morötter och lök. Skär potatis och morötter i ½ cm tjocka skivor. Skär löken i tunna klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs grönsakerna tillsammans med currypastan 1 minut. Häll på kokosmjölken och salta. Lägg på lock och låt sjuda 10–15 min.

  3. Skölj spenaten och vänd ner i ­grytan. Koka upp och servera med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!