00000

Butternutpumpa är stommen i den goda grytan med röd curry, kokosmjölk och spiskummin.

För 4 portioner

Ingredienser

600 g butternutpumpa
1 gul lök
2 msk röd currypaste, t ex Santa Maria
1 tsk spiskummin
1 citrongräs
3 dl basmatiris
1 burk kikärter (410 g)
1 burk böngroddar (280 g)
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
1 påse blandspenat (80 g)
1/2 kruka koriander
1 lime
rapsolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Thaicurry med pumpa och kikärter – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta eller stor kastrull. Tillsätt pumpa, currypaste och spiskummin. Fräs ytterligare 1 minut.
  4. Banka med baksidan av en kniv på stjälken till citrongräset, tillsätt det till fräset. Tillsätt 4 dl vatten och låt puttra under lock tills pumpan är mjuk.
  5. Koka riset enligt anvisningen på ­förpackningen.
  6. Häll av och skölj kikärterna. Skölj ­böngroddarna. Tillsätt kikärter, böngroddar och kokosmjölk till grytan. ­Låt koka ihop 5 min.
  7. Tillsätt ev mer vatten. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt spenaten till grytan.
  8. Servera grytan med ris, färsk ­koriander och klyftad lime.