55555

Thai larb är en thailändsk färdsallad, här serveras de i krispiga ­isbergssalladsblad.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fläskfärs
0,5 dl jasminris
3 salladslökar
0,5 rödlök
4 msk fisksås, asiatisk 
3 msk koriander, hackad
3 msk mynta, hackad
1 msk lime, pressad
1 msk röd chili, hackad, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
150 g böngroddar, färska eller från burk

Tillbehör:

isbergssallad

25 minuter

Thai larb – gör så här:

  1. Rosta riset i en torr, het stekpanna tills det fått gyllenbrun färg. Ta upp och låt kallna på ett fat. Stöt riset i en mortel.
  2. Ansa och strimla salladslöken. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fisksås, koriander, mynta, pressad lime och chili. Tillsätt de båda löksorterna och 1 1/2 msk ris.
  3. Stek färsen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg.
  4. Fördela färsen i skålar av isbergssallad. Toppa med örtsås och böngroddar och strö över ­resterande ris. Servera genast.