I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

3.93.93.93.93.9

Addera värme till kalla vardagskvällar med en gryta baserad på kokosmjölk och kyckling.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl gul lök, hackad
1 msk vitlök, finhackad
1 tsk färsk ingefära, finhackad
2 dl sallads- eller purjolök, finstrimlad
1 dl skivade vattenkastanjer, (burk)
1 dl röd paprika, finhackad
2-4 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
salt och svartpeppar
saften av lime

45 min

Kycklinggryta med kokosmjölk – gör så här:

  1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
  2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
  4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.