I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Addera värme till kalla vardagskvällar med en gryta baserad på kokosmjölk och kyckling.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

500 g kycklinglårfilé
2 msk rapsolja
1 dl gul lök hackad
1 msk vitlök finhackad
1 tsk färsk ingefära finhackad
2 dl sallads- eller purjolök finstrimlad
1 dl skivade vattenkastanjer (burk)
1 dl röd paprika finhackad
2-4 msk sweet chilisås
4 dl kokosmjölk
1,5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
salt och svartpeppar
saften av lime

45 min

Kycklinggryta med kokosmjölk – gör så här:

  1. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan.
  2. Bryn lök, vitlök, ingefära, salladslök, vattenkastanjer och paprika några minuter.
  3. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås.
  4. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  5. Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris.