Texmexsoppa med nachos och guacamole

En soppa som lätt blir barnens favorit. Soppan kan göras i stor sats och frysas in. Variera med att byta ut nachos mot små tacoskålar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse tacokryddmix - (ca 40 g)
  • 1 l vatten
  • 1 burk vita bönor i tomatsås - stora
  • 0,5 pkt babyspenat - (ca 30 g)
  • 0,5 dl persilja - strimlad

Tillbehör

  • 1 pkt nachos
  • 1 guacamole - se recept

Texmexsoppa med nachos

  1. Skala och finhacka löken.

  2. Bryn löken och färsen i oljan. Krydda med salt och peppar.

  3. Rör i kryddmixen. Tillsätt vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud under lock ca 10 min. Rör om då och då.

  4. Tillsätt bönorna och sjud soppan ca 5 min. Blanda i spenat och persilja. Sjud soppan 1–2 min.

  5. Servera med nachos och guacamole (se recept nedan i videon).

VIDEO: Så gör du äkta guacamole

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!