Texmexsoppa med grönsaker och bönor

30 min
Mosa gärna hälften av bönorna så att soppan får lite tjockare konsistens. Variera genom att servera soppan med en klick pesto.

Texmexsoppa med grönsaker och bönor

1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och riv zucchinin grovt. Tärna korven.
2. Fräs löken mjuk i oljan 3–5 min. Tillsätt korven, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt paprika, zucchini och krydda. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning 2–3 min. Späd med ca 2/3 av vattnet och koka upp soppan under omrörning.
3. Tillsätt skalad och fintärnad potatis. Koka soppan på svag värme under lock ca 15 min. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Spola bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll dem i soppan. Koka upp.
4. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Recept från