45 minuter
Texmexgryta med cheddarköttbullar – gör så här:
- Lägg färsen i en bunke. Skala och grovriv löken och tillsätt den tillsammans med resten av ingredienserna. Rör till en smet och låt stå i kylen medan såsen kokas.
- Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili tillsammans med koriander och spiskummin i olja i en stor gryta ca 3 min.
- Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Rör ner bönorna i gryta och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, vatten, vinäger och socker. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock medan köttbullarna rullas.
- Rulla köttbullar av smeten med blöta händer. Lägg dem på en sköljd skärbräda.
- Lägg köttbullarna i grytan och lägg på locket. Låt sjuda ca 10 min.
- Topping: Halvera tomaterna. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Grovhacka koriandern.
- Lägg upp köttbullar och sås i djupa skålar och strö över tomater, avokado och koriander. Servera med tortilla- chips.