Texmexbiffar med grillade grönsaker
Ingredienser
- 500 g anammafärs - fryst, formbar
- 0,5 gul lök
- 1 tomat
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 1 tsk chili
- 1 tsk salt
- 1 msk rapsolja
Grönsaker
- 2 avokador
- 2 röda paprikor
- 2 majskolvar
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk flingsalt
Garnering
- koriander
Tillbehör
- gräddfil
- gräddfil
- nachos
Gör så här
-
Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Tärna tomaten. Blanda färsen med lök och tomat. Tillsätt paprikapulver, oregano och chilipeppar och krydda med salt. Forma färsen till små biffar. Pensla dem med olja.
-
Kärna ur och skär avokadon i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär majskolen i bitar. Pensla grönsakerna med olja.
-
Grilla biffarna direkt ca 3 min på varje sida. Grilla paprikan direkt ca 3 min på varje sida och avokado och majs direkt ca 2 min på varje sida.
-
Lägg grönsakerna på ett fat och strö över flingsalt. Lägg på biffarna och garnera med koriander. Servera med gräddfil och nachos.