00000

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa passar både stora och små. Kontrollera om vegofärsen är kryddad med salt, minska i så fall på saltet i rätten.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g vegofärs
1 + 1 msk rapsolja
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 msk spiskummin, mald
1 msk oregano
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ananas
12 tortillabröd, små
1 kruka koriander

Salsa:

3 tomater
2 salladslökar
0,5 dl jalapeño, inlagd
1 msk lime, pressad
1 tsk rårörsocker
0,5 tsk salt

20 minuter

Texmex-tortilla med grillad ananas och tomatsalsa – gör så här:

  1. Salsa: Tärna tomaterna. Ansa och strimla salladslöken. Hacka jalapeñon. Blanda alla ingredienser.
  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda majs-stärkelsen med kryddorna och blanda ner i färsen. Rör om och häll på 2 dl vatten. Låt sjuda ca 5 min.
  3. Skär bort skalet från ananasen. Halvera den och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i klyftor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.
  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll dem med färs, ananas och salsa. Toppa med koriander och servera.