4.64.64.64.64.6

Tex-mex-soppa med kyckling brukar gillas av alla åldrar. Det är tacksamt att använda frysta grönsaker, man slipper skala och skära. Frysta wokgrönsaker har ofta krispiga bitar av bambuskott eller vattenkastanj som passar bra i soppan.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
200 g kycklingkött, tillagat, t ex salladskyckling
1 påse tacokrydda, (40 g)
2 hönsbuljongtärningar
400 g wokgrönsaker, frysta
smör

Tillbehör:

1 kruka koriander
1 påse tex-mex-ost, (150 g)
50 g bröd, per person
tabasco, ev

15 minuter

Tex-mex-soppa med kyckling  – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i 2 msk smör i en gryta.  Tillsätt tomatpuré, kyckling och tacokrydda. Blanda väl.
  2. Lägg ner buljongtärningarna och häll på 1 liter vatten. Koka upp och tillsätt wokgrönsakerna. Sjud under lock ca 10 min.
  3. Hacka koriandern. Servera soppan med koriander, riven ost och bröd. Tabasco eller annan stark sås är gott till.