Tex-mex-soppa med kyckling

Tex-mex-soppa med kyckling brukar gillas av alla åldrar. Det är tacksamt att använda frysta grönsaker, man slipper skala och skära. Frysta wokgrönsaker har ofta krispiga bitar av bambuskott eller vattenkastanj som passar bra i soppan.  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g kycklingkött - tillagat, t ex salladskyckling
  • 1 påse tacokrydda - (40 g)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 400 g wokgrönsaker - frysta
  • smör

Tillbehör

  • 1 kruka koriander
  • 1 påse tex-mex-ost - (150 g)
  • 50 g bröd - per person
  • tabasco - ev

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i 2 msk smör i en gryta.  Tillsätt tomatpuré, kyckling och tacokrydda. Blanda väl.

  2. Lägg ner buljongtärningarna och häll på 1 liter vatten. Koka upp och tillsätt wokgrönsakerna. Sjud under lock ca 10 min.

  3. Hacka koriandern. Servera soppan med koriander, riven ost och bröd. Tabasco eller annan stark sås är gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!