Tex mex-panna med tortillachips

Tacokryddan kan variera i sälta beroende på sort, så smaka av den först så det inte blir för salt. Det är gott att stänka lite tabasco över ägg och bönor vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar bönor i tomatsås - t ex Heinz (à 400g)
  • 2 msk tacokrydda
  • 4 ägg
  • 3 msk persilja - hackad
  • 50 g tortillachips

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar.

  2. Hetta upp oljan i en stek- eller traktörpanna. Fräs löken ca 3 min. Blanda i tomater, bönor och krydda. Koka på svag värme ca 5 min.

  3. Gör fördjupningar i bön- och tomatröran och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek äggen på svag värme under lock ca 5 min. Strö persiljan över.

  4. Servera med tortillachips.

Ca 390 kcal per portion: 19 g fett • 19 g protein • 35 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!