Teriyakiströmming

En något söt strömmingsrätt med nötig smak av sesamfrön.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömming - rensad
  • 0,75 tsk salt
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön - svarta eller vita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175?. Klipp bort ryggfenan och skär strömmingen på längden så att det bildas två filéer. Salta och rulla ihop strömmingen med skinnet utåt.

  2. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form. Blanda teriyakisås och olja. Häll blandningen över strömmingen. Strö över sesamfrön.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt strömmingen kallna i såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!