Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad

Recept på teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Om du inte hittar pak choi så byt ut den mot mangold eller salladskål.
Recept på Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad.
Recept på Teriyakilax med vitlöksfräst pak choi- och potatissallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 700 g laxfilé
  • 0.5 dl teriyakimarinad - + 0,5 dl
  • 2 pak choi
  • 1 kg delikatesspotatis - kokt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära - finhackad
  • 2 lime
  • rapsolja - salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Ta bort eventuella ben från laxen. Lägg den i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar. Häll över 1/2 dl teriyakimarinad.

  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Skölj och skär pak choi i grova bitar. Halvera eventuellt potatisen om den är stor.

  5. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och stek den till fin färg. Tillsätt pak choi på slutet och fräs hastigt, det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar. Strö på 1 tsk salt.

  6. Servera den varma salladen till laxen med 1/2 dl teriyakimarinad och limeskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!