4.64.64.64.64.6

Asiatisk teriyakilax med varm kålsallad! Om du inte hittar pak choi så byt ut den mot mangold eller salladskål.

För 4 personer

Ingredienser

700 g laxfilé
1/2 dl + 1/2 dl teriyakimarinad
2 pak choi
1 kg delikatesspotatis, kokt
2 klyftor vitlök
1 msk ingefära, finhackad
2 lime
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Teriyakilax med tillbehör – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta bort eventuella ben från laxen. Lägg den i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar. Häll över 1/2 dl teriyakimarinad.
  3. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Skölj och skär pak choi i grova bitar. Halvera eventuellt potatisen om den är stor.
  5. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och ingefära i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och stek den till fin färg. Tillsätt pak choi på slutet och fräs hastigt, det ska fortfarande vara tuggmotstånd kvar. Strö på 1 tsk salt.
  6. Servera den varma salladen till laxen med 1/2 dl teriyakimarinad och limeskivor.