00000

Plommon och teriyakisås passar perfekt ihop med citrussallad.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl jasminris
500 g laxfilé utan skinn och ben
0,5 tsk salt
12 katrinplommon
1 dl teriyakimarinad
1 krm svartpeppar, nymald

Kål:

400 g vitkål
2 apelsiner
3 msk pumpakärnor
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Sätt ugnen på 200°. Lägg katrinplommonen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Halvera katrinplommonen och strö dem över  fisken. Häll över marinaden och krydda med peppar.
3. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara all saft. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar. Blanda kål, apelsinklyftor och pumpakärnor och häll över dressingen.
5. Servera laxen med katrinplommon och sky, ris och kål.

Ca 620 kcal per portion, 22 g fett, 33 g protein, 70 g kolhydrater.