Teriyakilax med katrinplommon och citruskål

Plommon och teriyakisås passar perfekt ihop med citrussallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 0,5 tsk salt
  • 12 katrinplommon
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Kål

  • 400 g vitkål
  • 2 apelsiner
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg katrinplommonen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Halvera katrinplommonen och strö dem över fisken. Häll över marinaden och krydda med peppar.

  3. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara all saft. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar. Blanda kål, apelsinklyftor och pumpakärnor och häll över dressingen.

  5. Servera laxen med katrinplommon och sky, ris och kål. Ca 620 kcal per portion, 22 g fett, 33 g protein, 70 g kolhydrater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!