Teriyakikyckling

Kyckling och grönsaker tillagas samtidigt på samma plåt. Snabbt och lätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben - kycklinglår eller kycklingklubbor
  • 2 zucchini
  • 2 paprikor - i olika färger
  • 1 spansk peppar (chili)
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 tsk salt

Marinad

  • 1 dl teriyakisås
  • 1,5 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 tsk honung - flytande

Tillbehör

  • ris - kokt
  • teriyakisås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda samman marinaden. Dela kycklinglåren och kycklingklubborna i leden med en vass kniv. Blanda kycklingbitarna med nästan all marinad i en påse, spara 2 msk av marinaden.

  3. Halvera och skär zucchini i skivor. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Dela pepparfrukten och ta bort kärnorna.

  4. Lägg ut kycklingen i en ugnslångpanna. Strö över sesamfrö. Sätt in den i ugnen. Ta ut den efter 15 min. Blanda grönsakerna med resten av marinaden och bred ut dem runt omkring kycklingen. Salta. Sätt in i ugnen ytterligare 20 min.

  5. Servera med kokt ris och extra teriyakisås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!