00000

Kyckling och grönsaker tillagas samtidigt på samma plåt. Snabbt och lätt.

För 4 personer

Ingredienser

1 kg kycklingben, kycklinglår eller kycklingklubbo
2 zucchini
2 paprikor i olika färger
1 spansk pepparfrukt
1 msk sesamfrö
1 tsk salt

Marinad

1 dl teriyakisås
1,5 msk ingefära riven, färsk
1 tsk honung flytande

Tillbehör

kokt ris, teriyakisås

Teriyakikyckling

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda samman marinaden. Dela kycklinglåren och kycklingklubborna i leden med en vass kniv. Blanda kycklingbitarna med nästan all marinad i en påse, spara 2 msk av marinaden.
3. Halvera och skär zucchini i skivor. Dela paprikan och ta bort kärnorna. Skär dem i bitar. Dela pepparfrukten och ta bort kärnorna.
4. Lägg ut kycklingen i en ugnslångpanna. Strö över sesamfrö. Sätt in den i ugnen. Ta ut den efter 15 min. Blanda grönsakerna med resten av marinaden och bred ut dem runt omkring kycklingen. Salta. Sätt in i ugnen ytterligare 20 min.
5. Servera med kokt ris och extra teriyakisås.