Teriyakikålpudding

Teriyakikålpudding är bra att laga när man har ris över från dagen innan. Chiliheta lingon gör klassikern till en uppskattad vardagsrätt. Det fungerar även att byta ut kalvfärs mot formbar vegofärs.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g vitkål
  • 0,5 dl teriyakisås - med sesamolja, + 2 msk
  • 400 g kalvfärs - (10 %)
  • 3 dl ris - kokt, gärna fullkorn
  • 3 msk soja - japansk
  • 1 ägg
  • smör
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl lingonsylt
  • 1 - 2 tsk tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Strimla kålen. Bryn den i 2 msk smör i två omgångar i en stor stekpanna. Lägg tillbaka den första delen brynt kål när den andra omgången fått färg och tillsätt 1 1/2 dl vatten och 1/2 dl teriyakisås. Låt det mesta av vätskan koka bort.

  2. Blanda färsen med ris, soja och ägg. Krydda med 1 krm peppar. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Fördela och pressa ut färsen över kålen. Lägg på resterande kål. Ringla över 2 msk teriyakisås.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Servera med lingonsylt smaksatt med tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!