Teriyakifisk med ingefärsrödbetor

Rödbetor och ingefära är en annorlunda kombo som är riktigt god.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 4 bitar torskfilé (MSC-märkt) - á 150 g eller annan vit fisk, t ex sej eller hoki
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl teriyakisås

Rödbetor

  • 500 g rödbetor - små, färska
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära - färskriven
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Rödbetor: Skrubba och koka rödbetorna mjuka i vatten i en gryta. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor. Blanda dem med vinäger, olja, ingefära och salt.

  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Pensla teriyakisås på fisken. Servera med rödbetor, ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!