4.24.24.24.24.2

Förvandla den vanliga hamburgaren till något lite festligare! Här är en smakrik teriyakiburgare med het ­majonnäs, grillad ananas och ­baconskivor.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g högrevsfärs
1 msk dijonsenap
1 msk teriyakimarinad, + 1 dl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Chilimajonnäs:

2 dl majonnäs, gärna Hellmann’s
2 tsk srirachasås, eller sambal oelek

Tillbehör:

1 ananas, riktigt mogen
1 rödlök
1 paket bacon, (140 g)
4 hamburgerbröd
70 g salladsmix, späd

45 minuter

Teriyakiburgare – gör så här:

  1. Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma ­till fyra tjocka platta burgare. Lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.
  2. Majonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.
  3. Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla burgarna 3–4 min per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.
  5. Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad.­Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.

Grilla gott med Grillboken

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken