Teriyakiburgare med grillad ananas och srirachamajonnäs

Förvandla den vanliga hamburgaren till något lite festligare! Här är en smakrik teriyakiburgare med het ­majonnäs, grillad ananas och ­baconskivor.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk teriyakimarinad - + 1 dl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 2 tsk srirachasås - eller sambal oelek

Tillbehör

  • 1 ananas - riktigt mogen
  • 1 rödlök
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 70 g salladsmix - späd

Gör så här

  1. Blanda färs, senap, 1 msk teriyakimarinad, salt och peppar. Forma ­till fyra tjocka platta burgare. Lägg dem på oljat fat och ställ in i kylen.

  2. Majonnäs: Rör ihop majonnäs och sriracha.

  3. Skala ananasen och skär i 1 cm tjocka skivor. Skär bort den träiga mittstocken med en liten kniv. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Stek baconet krispigt i medelvarm panna och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Grilla brödhalvorna ca 30 sekunder på varje sida. Grilla ananasen på hög värme ca 2 min på varje sida. Grilla burgarna 3–4 min per sida. Pensla med 1 dl teriyakimarinad på slutet.

  5. Bred majonnäs över brödhalvorna och lägg på salladsblad.­Toppa med burgare, ananas, lök, bacon och salladsmix.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!