00000

Tequila sätter fin prägel på frukten med sin kryddiga smak. Eftersom frukten innehåller mycket vatten blir lågorna mindre när man flamberar.

För 4 person(er)

Ingredienser

1/2 ananas eller 1 babyananas
1 mango
1/2 papaya
1 ask physalis
6 litchi eller rambutan
1/2 dl ljust muskovadosocker
1 msk vatten
2-3 msk tequila

Tillbehör

rostade kokosflingor
ev. vaniljglass

25 min

1. Skala, kärna ur och skär all frukt i bitar. Smält socker med vatten i en stekpanna med rak, hög kant. Lägg i frukten och värm 2–3 min, så allt blir riktigt hett.
2. Häll på tequila. Ta av pannan från plattan och ställ utanför fläkten. Tänd på och flambera. Skaka pannan så lågorna brinner ut.
3. Strö över rostad kokos och servera eventuellt med glass.