00000

Tempurafriterade padrones - ett annorlunda och gott sätt att servera padrones på.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g padrones

Tempurasmet:

1 dl vetemjöl
0,5 dl majsstärkelse, Maizena
1 tsk bakpulver
1 dl öl, kallt, ljust  eller vatten
5 dl olivolja, eller rapsolja
1 tsk flingsalt

15 minuter + 20 minuter jäsning

Tempurafriterade padrones – gör så här:

  1. Tempurasmet: Blanda mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt ölet och vispa slätt. Låt stå ca 20 min.
  2. Hetta upp oljan till 180°. Doppa padronen i tempurasmeten och lägg ner dem allteftersom i oljan. Fritera dem ca 1 minut, tills de fått fin färg.
  3. Ta upp med hålslev och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.

tempurafriterade-padrones

Foto: Anna Kern

Fler recept med: Smårätter