30 minuter
Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs – gör så här:
- Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft, senap och socker för hand eller med elvisp. Droppa i oljan, lite i taget, vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med yuzujuice och krydda med salt.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj bönorna med kallt vatten och torka dem noga. Blanda mjöl och majstärkelse eller potatismjöl. Vispa upp äggulan lätt och blanda ner den och vattnet i mjölblandingen. Blanda snabbt ihop till en smet.
- Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180°. Lägg en handfull bönor åt gången i smeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på galler. Fritera resten av bönorna undan för undan. Krydda med salt och servera med majonnäsen.