44444

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs är ett gott tillbehör till burgaren, fisken eller köttbiten. Funkar även som snacks helt på egen hand.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g haricots verts, färska
2 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse, Maizena eller potatismjöl
1 äggula
2,5 dl kolsyrat vatten, kallt
5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

Yuzumajonnäs:

1 äggula
1 msk citron, pressad
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk strösocker
2 dl rapsolja
0,5-0,75 msk yuzujuice
1 krm salt

30 minuter

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs – gör så här:

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft, senap och socker för hand eller med elvisp. Droppa i oljan, lite i taget, vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med yuzujuice och krydda med salt.
  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj bönorna med kallt vatten och torka dem noga. Blanda mjöl och majstärkelse eller potatismjöl. Vispa upp äggulan lätt och blanda ner den och vattnet i mjölblandingen. Blanda snabbt ihop till en smet.
  3. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180°. Lägg en handfull bönor åt gången i smeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på galler. Fritera resten av bönorna undan för undan. Krydda med salt och servera med majonnäsen.