Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs  

Tempurafriterade haricots verts med yuzumajonnäs är ett gott tillbehör till burgaren, fisken eller köttbiten. Funkar även som snacks helt på egen hand.
Ylva Porsklev
Goda tempurafriterade haricot verts.
Goda tempurafriterade haricot verts. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 g haricots verts - färska
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena eller potatismjöl
  • 1 äggula
  • 2,5 dl kolsyrat vatten - kallt
  • 5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Yuzumajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 - 0.75 msk yuzujuice
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa ihop äggula, citronsaft, senap och socker för hand eller med elvisp. Droppa i oljan, lite i taget, vispa till en krämig majonnäs. Smaka av med yuzujuice och krydda med salt.

  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj bönorna med kallt vatten och torka dem noga. Blanda mjöl och majstärkelse eller potatismjöl. Vispa upp äggulan lätt och blanda ner den och vattnet i mjölblandingen. Blanda snabbt ihop till en smet.

  3. Hetta upp oljan i en fritös eller gryta till 180°. Lägg en handfull bönor åt gången i smeten och lägg ner i oljan. Fritera ca 1 minut. Ta upp och låt rinna av på galler. Fritera resten av bönorna undan för undan. Krydda med salt och servera med majonnäsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!