Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp

Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp är trevligt fredagsmys. Grönkålen förvandlas till superfrasiga chips. Låt inte oljan bli alltför varm, då skvätter det mer när man friterar. Håll en finmaskig sil över så hindrar du stänket. Chiliaioli finns färdig att köpa i butik.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 påse tempura frityrmix - (140 g), Santa Maria
  • 100 g grönkål
  • 5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk flingsalt

Tillbehör

  • 1 dl chiliaioli

Gör så här

  1. Blanda tempuramixen enligt anvisning på förpackningen. Repa bladen från kålen och riv dem i mindre bitar.

  2. Hetta upp oljan i en kastrull till 160°.

  3. Blanda bladen med tempuramixen. Fritera bladen några åt gången, 1/2–1 minut tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Krydda med flingsalt. Lägg upp chipsen och servera med chiliaioli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!