00000

Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp är trevligt fredagsmys. Grönkålen förvandlas till superfrasiga chips. Låt inte oljan bli alltför varm, då skvätter det mer när man friterar. Håll en finmaskig sil över så hindrar du stänket. Chiliaioli finns färdig att köpa i butik.

För 4 personer:

Ingredienser

1 påse tempura frityrmix, (140 g), Santa Maria
100 g grönkål
5 dl rapsolja
0,5 tsk flingsalt

Tillbehör:

1 dl chiliaioli

15 minuter

Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp – gör så här:

  1. Blanda tempuramixen enligt anvisning på förpackningen. Repa bladen från kålen och riv dem i mindre bitar.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull till 160°.
  3. Blanda bladen med tempuramixen. Fritera bladen några åt gången, 1/2–1 minut tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Krydda med flingsalt. Lägg upp chipsen och servera med chiliaioli.