00000

Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs är god vegomat. Fritera tofubitarna, några i taget, så att de inte klibbar ihop.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g tofu, fast
1 påse tempura, frityrmix (140 g)
1 dl vetemjöl
5 dl rapsolja

Grönsaker:

1 morot, gärna lila
100 g vaxbönor
100 g sockerbönor
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 msk ättiksprit, (12 %)
2 krm salt
1 gemsallad

Majonnäs:

0,5 dl kimchi
1 dl majonnäs
2 krm salt

Garnering:

sesamfrön, chilirostade

20 minuter

Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs – gör så här:

 

  1. Grönsaker: Skala och skär moroten i stavar. Ansa vax- och sockerbönor. Koka upp vattnet med socker, ättika och salt. Lägg i grönsakerna och låt koka ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå.
  2. Majonnäs: Låt kimchin rinna av och mixa den med mixerstav. Blanda den med majonnäs. Krydda med salt.
  3. Torka av tofun med hushållspapper och skär den i långa stavar. Blanda frityrmixen med vatten enligt anvisning på förpackningen.
  4. Sära på salladsbladen. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med salladen.
  5. Hetta upp oljan till 180°. Vänd tofubitarna i mjöl och doppa dem i tempurablandningen. Friterna tofubitarna i oljan tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tofu och chilirostade sesamfrön. Servera med kimchimajonnäs.