Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs

Tempurafriterad tofu med snabb-picklade grönsaker och kimchimajonnäs är god vegomat. Fritera tofubitarna, några i taget, så att de inte klibbar ihop.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 250 g tofu - fast
  • 1 påse tempura - frityrmix (140 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl rapsolja

Grönsaker

  • 1 morot - gärna lila
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g sockerbönor
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 krm salt
  • 1 gemsallad

Majonnäs

  • 0,5 dl kimchi
  • 1 dl majonnäs
  • 2 krm salt

Garnering

  • sesamfrön - chilirostade

Gör så här

  1. Grönsaker: Skala och skär moroten i stavar. Ansa vax- och sockerbönor. Koka upp vattnet med socker, ättika och salt. Lägg i grönsakerna och låt koka ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt stå.

  2. Majonnäs: Låt kimchin rinna av och mixa den med mixerstav. Blanda den med majonnäs. Krydda med salt.

  3. Torka av tofun med hushållspapper och skär den i långa stavar. Blanda frityrmixen med vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Sära på salladsbladen. Låt grönsakerna rinna av och blanda dem med salladen.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Vänd tofubitarna i mjöl och doppa dem i tempurablandningen. Friterna tofubitarna i oljan tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tofu och chilirostade sesamfrön. Servera med kimchimajonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!