Tempurafriterad strömming
Ingredienser
- 600 g strömmingfilé
- 1 tsk salt
- 1 l rapsolja - (till fritering)
- 1 tempuramix - (blue dragon) (1 påse)
- 1 knippe persilja
Pepparrotsyoghurt
- 2 dl matyoghurt
- 1 msk senap - ljus, fransk
- 0,5 dl pepparrot - nyriven
- 1 krm salt
- 1 msk olivolja
Tillbehör
- nypotatis - kokt
- citron
Tempuramix
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 dl vatten - iskallt
Gör så här
-
Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
-
Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketen. Eller blanda din egen.
-
Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175°. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
-
Fritera några filéer åt gången ca 3 min eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
-
Låt oljan svalna något. Doppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
-
Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.
-
*Tempuramix: vispa samman en slät smet av ingredienserna