00000

Fritera strömmingen vid bordet och servera efter hand.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
1 l rapsolja (till fritering)
1 tempuramix (blue dragon) (1 påse)
1 knippe persilja

Pepparrotsyoghurt:

2 dl matyoghurt
1 msk senap ljus, fransk
0,5 dl pepparrot nyriven
1 krm salt
1 msk olivolja

Tillbehör:

nypotatis kokt
citron

Tempuramix:

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten iskallt

1. Pepparrotsyoghurt: Finriv pepparroten och blanda den med yoghurt och salt. Ställ kallt till servering.
2. Blanda tempuramixen enligt anvisning på paketen. Eller blanda din egen, 3. Salta strömmingen. Hetta upp oljan till 175°. Doppa strömmingsfiléerna i smeten och låt dem rinna av något.
4. Fritera några filéer åt gången ca 3 min eller tills de blir vackert gyllenbruna. Ta upp filéerna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
5. Låt oljan svalna något. Doppa sedan persiljan mycket hastigt i oljan. Ta upp och lägg på hushållspapper.
6. Servera strömmingen tillsammans med persilja, nykokt potatis, pepparrotsyoghurt och citron i klyftor.

*Tempuramix: vispa samman en slät smet av ingredienserna