4.84.84.84.84.8

Snabblagad lyxmat! Matig och härligt lyxig sallad där getosten paneras i tempurasmet och friteras till krispiga små bollar. Förkokta rödbetor gör att rätten blir klar på 20 minuter.

För 2 personer:

Ingredienser

400 g rödbetor, förkokta
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk honung, flytande 
0,5 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
100 g gröna ärter, små
6 dl rapsolja
0,5 förpackning tempuramix, (à 150 g)
6 skivor getost, små utan skal, t ex President
70 g salladsmix
1 avokado
0,5 dl mandlar, rostade, salta
2 myntakvistar

Tillbehör:

baguette

20 minuter

Tempurafriterad getost med honungsstekta rödbetor – gör så här:

  1. Skär rödbetorna i klyftor. Stek dem i olja i en stekpanna på hög värme. Tillsätt vinäger och honung och koka ihop ca 2 min. Krydda med flingsalt och peppar.
  2. Tillaga ärterna enligt anvisning på förpackningen och kyl i kallt vatten.
  3. Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Blanda tempuramixen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Doppa ostskivorna i tempurasmeten, se till att osten täcks ordentligt. Fritera i oljan tills de fått fin färg, ca 1 minut. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg salladen på ett fat. Gröp ur avokadon, skär i bitar och strö över salladen. Lägg på rödbetor, ärter, avokado, mandlar och mynta. Toppa med osten. Servera med baguette.

Matcha mat & dryck

Ett friskt och torrt rosévin passar till den här rätten med lite sälta. Vinets fräschör möter sältan på ett fint sätt.

  • Sankt Anna Pinot Noir Rosé 2017 (7931) Tyskland, 99 kr. Friskt rosévin med inslag av körsbär, strama fräscha drag och aptitretande eftersmak.
  • Les Lauzeraies Tavel 2017 (2724) Frankrike, 119 kr.
    Smakrikt rosévin med drag av röda äpplen, körsbär och med fin, frisk längd.
  • Alkoholfritt: Jacob’s Creek UnVined Rosé 2017 (1907) Australien, 59 kr. Alkoholfritt rosévin med stråk av hallon, lite melon och en lätt druvsötma.