00000

Fisk är gott och nyttigt. Bjud på torskrygg på thailändskt vis.

För 4

Ingredienser

Tempurafisk med soja- och ingefärsdipp

500 gram torskrygg skuren i bitar (ca 30 g per styck)
1 påse Santa Maria Thai Frityrmix
2 dl vatten
ca 8 dl frityrolja frityrolja

Soja & Ingefärsdipp

1 äggula
1 msk ingefära färsk riven
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk Santa Maria Thai Chili & Garlic Sauce, Sriracha
1/2 tsk dijonsenap
2 dl olja
3 msk soja Santa Maria Thai Soya Sauce
salt efter behag

25 minuter

Tempurafisk med soja och ingefärsdipp

  1.  Blanda frityrsmeten med vatten (följ anvisningarna på  påsen).
  2. Ta en stor kastrull men fyll inte oljan ända upp  till kanten. Hetta upp oljan till 180°C.
  3. Doppa fiskbitarna  i smeten och fritera fisken gyllenbrun ca 1–1½ minut. Fritera precis innan servering och lägg fisken på hushållspapper.

Fritera i omgångar så att  inte oljan kallnar. Servera fisken med ris, kokta broccoli­buketter och Soja & Ingefärsdipp.


Soja & Ingefärsdipp

  1. Vispa äggulan med ingefära, vinäger,  Chili & Garlic Sauce, senap och tillsätt  oljan i små mängder, nästan  droppvis, till en början.

2. Smaka av med soja  och salt.