Tarteletter med vaktelägg

Tarteletter med vaktelägg passar fint på påskbordet. Den här satsen ger sex tartelleter, har du flera gäster så kan du dela tarteletterna i halvor.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 125 g smör
  • 3 - 4 msk vatten

Fyllning

  • 25 g babyspenat
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Äggsmet

  • 3 dl ost - riven
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 6 vaktelägg

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 min.

  2. Fräs spenaten i olja ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.

  3. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Sätt ugnen på 200°.

  4. Tryck ut degen i tarteletteformar, gärna med löstagbara bottnar. Ställ dem på en plåt. Fördela spenat och äggsmet i formarna. Knäck ett vaktelägg i varje tartelett.

  5. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 20 min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Servera tarteletterna ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!