Tarteletter med vaktelägg
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl - (180 g)
- 125 g smör
- 3 - 4 msk vatten
Fyllning
- 25 g babyspenat
- 0,5 msk olivolja
- 2 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar - nymald
Äggsmet
- 3 dl ost - riven
- 3 ägg
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 tsk salt
Garnering
- 6 vaktelägg
Gör så här
-
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 30 min.
-
Fräs spenaten i olja ca 1 minut. Krydda med salt och peppar.
-
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Sätt ugnen på 200°.
-
Tryck ut degen i tarteletteformar, gärna med löstagbara bottnar. Ställ dem på en plåt. Fördela spenat och äggsmet i formarna. Knäck ett vaktelägg i varje tartelett.
-
Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 20 min tills äggsmeten stelnat och fått fin färg. Servera tarteletterna ljumma.