Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost

Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost. Frasig tarte som går bra att förbereda helt och värma i 150° ugn ca 10 min före servering.
Petra Lindstrand
Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost.
Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor - frysta, tinade (à 85 g)
  • 1 ägg
  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl russin - gula
  • 0,5 dl hasselnötter - rostade, hackade
  • 50 g västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut plattorna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Picka plattorna med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla plattorna.  Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Tryck ner smördegen så att bottnarna blir lite platta.

  2. Repa och grovhacka grönkålen.Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i iskallt vatten.

  3. Skala och finskiva löken. Stek den i smör på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner grönkålen och krydda med salt och peppar.

  4. Bred crème fraiche över bottnarna. Toppa med lök-  och grönkålsfräs. Strö över russin och nötter och hyvla över osten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!