Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost

00000

Recept på tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost. Frasig tarte som går bra att förbereda helt och värma i 150° ugn ca 10 min före servering.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

2 smördegsplattor frysta, tinade (à 85 g)
1 ägg
200 g grönkål
1 gul lök
1 msk smör
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

1 dl crème fraiche
0,5 dl russin gula
0,5 dl hasselnötter rostade, hackade
50 g västerbottensost

30 minuter + 10 minuter i ugn

Tarte med grönkål, hasselnötter, russin och lagrad ost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut plattorna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Picka plattorna med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla plattorna.  Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Tryck ner smördegen så att bottnarna blir lite platta.
  2. Repa och grovhacka grönkålen.Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl ner i iskallt vatten.
  3. Skala och finskiva löken. Stek den i smör på medelvärme i en stekpanna. Vänd ner grönkålen och krydda med salt och peppar.
  4. Bred crème fraiche över bottnarna. Toppa med lök-  och grönkålsfräs. Strö över russin och nötter och hyvla över osten.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Matpaj, Vegetariskt