Tartar på rökt fisk  

Tartar på rökt fisk passar som förrätt eller lunch. Tillsammans med tartartillbehör som rödlök, pepparrot, kapris och massor av citronsaft blir den rökta fisken till lysande festmat. Kanske har du möjlighet att röka din egen fisk.  
Mette Helbaek
Tartar på rökt fisk
Tartar på rökt fisk Foto: Magnus Carlsson / BMB

Ingredienser

  • 250 g rökt fisk - t ex makrill, MSC-märkt
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 krm salt

Garnering

  • 4 äggulor
  • timjan

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från fisken. Grovhacka fiskköttet. Skala och finhacka löken. Blanda fisk och lök med olja, kapris, pepparrot och citronsaft. Krydda med salt.

  2. Fördela tartaren på tallrikar och garnera med äggula och timjan på toppen. Droppa gärna över lite extra olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!