4.44.44.44.44.4

Tartar på rökt fisk passar som förrätt eller lunch. Tillsammans med tartartillbehör som rödlök, pepparrot, kapris och massor av citronsaft blir den rökta fisken till lysande festmat. Kanske har du möjlighet att röka din egen fisk.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g rökt fisk, t ex makrill, MSC-märkt
0,5 rödlök
0,5 dl olivolja
2 msk kapris
1 msk pepparrot, riven
2 msk citron, pressad
1 krm salt

Garnering:

4 äggulor
timjan

15 minuter

Tartar på rökt fisk – gör så här:

  1. Ta bort skinn och ben från fisken. Grovhacka fiskköttet. Skala och finhacka löken. Blanda fisk och lök med olja, kapris, pepparrot och citronsaft. Krydda med salt.
  2. Fördela tartaren på tallrikar och garnera med äggula och timjan på toppen. Droppa gärna över lite extra olja.
Fler recept med: Fisk