00000

Tartar på dovhjortsinnanlår ska göras i rätt ordning. Gör alla tillbehör färdiga. Hacka köttet till tartaren, lägg upp och servera direkt.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g dovhjortsinnanlår
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 tsk dijonsenap

Svamp:

150 g kantareller, tratt­kantareller eller champinjoner
1 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk salt
2 kryddnejlikor
1 stjärnanis

Pepparrotsmajonnäs:

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
0,5 dl pepparrot, riven
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

cornichons

25 minuter + 24 timmar i kyl

Tartar på dovhjortsinnanlår – gör så här:

  1. Svamp: Ansa och rensa svampen noga. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och kryddor så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över svampen och låt svalna och ställ sedan i kylen. Låt svampen stå ca 24 timmar i kylen.
  2. Majonnäs: Blanda äggula, ­senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning. Tillsätt pepparroten och krydda med salt och peppar.
  3. Putsa köttet och hacka det i små bitar. Blanda det med olja och flingsalt.
  4. Bred ut en halv tesked senap på varje tallrik och lägg köttet ovanpå. Klicka pepparrotsmajonnäs vid sidan om. Garnera med ­syltad svamp och halverade cornichons. Servera direkt.

 

Fler recept med: Fest, Förrätter, Kött, Vilt