Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål

Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål är ett gott drinktilltugg. Om du vill förbereda kan brödet och blomkålspurén göras 3–4 timmar före servering.
Jonas Dahlbom
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 300 g biff - utskuren
  • 3 msk soja - japansk
  • 1 blomkålshuvud - litet
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt - + 2 krm
  • 1 bit ingefära - (ca 1 cm)
  • 6 skivor surdegsbröd - tunna
  • 5 dl rapsolja

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär biffen i små tärningar. Ställ den i kylen så länge.

  2. Plocka några små buketter av blomkålen, spara dem till fritering. Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla stammen tunt och lägg i ättikslagen. Koka resterna av blomkålen i grädden. Mixa till en puré, och krydda med 1/2 tsk salt. Skala och riv ingefäran och blanda ner i purén.

  3. Skär bröd tunt och stek krispiga krutonger.

  4. Hetta upp oljan till 160°. Fritera de små blomkålsbuketterna tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med 2 krm salt.

  5. Blanda biffen med soja och låt stå ca 10 min. Lägg köttet i en skål. Spritsa på blomkålscrème. Garnera med friterade blomkålsbuketter, picklad blomkål, brödkrutonger och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!