4.84.84.84.84.8

Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål är ett gott drinktilltugg. Om du vill förbereda kan brödet och blomkålspurén göras 3–4 timmar före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

300 g biff, utskuren
3 msk soja, japansk
1 blomkålshuvud, litet
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 dl vispgrädde
0,5 tsk salt, + 2 krm
1 bit ingefära, (ca 1 cm)
6 skivor surdegsbröd, tunna
5 dl rapsolja

Garnering:

koriander

45 minuter

Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål – gör så här:

  1. Skär biffen i små tärningar. Ställ den i kylen så länge.
  2. Plocka några små buketter av blomkålen, spara dem till fritering. Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla stammen tunt och lägg i ättikslagen. Koka resterna av blomkålen i grädden. Mixa till en puré, och krydda med 1/2 tsk salt. Skala och riv ingefäran och blanda ner i purén.
  3. Skär bröd tunt och stek krispiga krutonger.
  4. Hetta upp oljan till 160°. Fritera de små blomkålsbuketterna tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med 2 krm salt.
  5. Blanda biffen med soja och låt stå ca 10 min. Lägg köttet i en skål. Spritsa på blomkålscrème. Garnera med friterade blomkålsbuketter, picklad blomkål, brödkrutonger och koriander.
Fler recept med: Kött, Nötkött, Tillbehör