55555

Taquitos med svarta bönor, rostad majs och fetaost är spännande mexikansk mat.

För 4 personer:

Ingredienser

8 tortillabröd, mjuka (hemgjorda eller köpta)
2 majskolvar, kokta
1 msk rapsolja
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 salladslökar
150 g fetaost
1 burk svarta bönor, (400 g)
1 dl paprika, strimlad grillad från burk
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald

Guacamole:

2 avokador, mogna
1 vitlöksklyfta
1 tomat, liten
1 tsk lime, pressad
1 krm salt

Pico di gallo:

4 plommontomater, stora
0,5 gul lök
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
1 kruka koriander
2 msk lime, pressad
2 msk olivolja
1 krm strösocker
1 krm salt

50 minuter

Taquitos med svarta bönor, rostad majs och fetaost – gör så här:

  1. Guacamole: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna i en skål. Mosa det grovt med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaten. Blanda avokado, vitlök och tomat med limesaften. Krydda med salt.
  2. Pico di gallo: Halvera och kärna ur tomaterna. Finhacka dem. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser med limesaft, olja och socker. Krydda med salt.
  3. Stek majskolvarna i olja så att de blir lätt svärtade runt om. Skär bort kornen från kolvarna.
  4. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken tvärs över. Skär fetaosten i små kuber. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av.
  5. Blanda bönor, grillad paprika och övriga grönsaker med fetaosten och fördela på bröden. Rulla ihop.
  6. Lägg rullarna med skarven ner i en stekpanna med olja och stek dem runt om 3–4 min så att de blir gyllene.
  7. Servera taquitos med pico di gallo och guacamole.