50 minuter
Taquitos med svarta bönor, rostad majs och fetaost – gör så här:
- Guacamole: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna i en skål. Mosa det grovt med en gaffel. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaten. Blanda avokado, vitlök och tomat med limesaften. Krydda med salt.
- Pico di gallo: Halvera och kärna ur tomaterna. Finhacka dem. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser med limesaft, olja och socker. Krydda med salt.
- Stek majskolvarna i olja så att de blir lätt svärtade runt om. Skär bort kornen från kolvarna.
- Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslöken tvärs över. Skär fetaosten i små kuber. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Låt rinna av.
- Blanda bönor, grillad paprika och övriga grönsaker med fetaosten och fördela på bröden. Rulla ihop.
- Lägg rullarna med skarven ner i en stekpanna med olja och stek dem runt om 3–4 min så att de blir gyllene.
- Servera taquitos med pico di gallo och guacamole.