Tapenaderöra

Tapenaderöra går snabbt att hacka ihop ­och den blir mer smakrik än tapenade mixad i matberedare.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dl valnötskärnor
  • 1 dl soltorkade tomater - marinerade
  • 1 dl svarta oliver - utan kärnor, marinerade
  • 5 sardeller
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 msk persilja - strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • crostini

Gör så här

  1. Mosa nötterna grovt i en mortel. Finhacka tomater, oliver och ­sardeller.

  2. Blanda det hackade med nötter, ost och persilja. Blanda i olja och krydda med peppar. Servera med crostini.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!