Tapenade

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk svarta oliver - kärnfria (280 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 200 g getost
  • örter - (t ex shiso, daikonkrasse, vattenkrasse eller basilika)

Gör så här

  1. Låt oliverna rinna av. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa oliver, vitlök och olja med mixerstav eller i matberedare.

  3. Fördela tapenaden och osten på hälften av sesamskorporna och garnera med örter. * Shiso är aromatisk i smaken, lätt sötaktig och påminner om koriander, citron och curry tillsammans. *Daikon är en grönsak som odlas mycket i Japan, kallas även för japansk rättika. Daikonkrasse har lite pepprig smak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!