Tapas recept. Tortilla med svamp är en god rätt att bjuda som plockmat på en buffé eller en tapasbjudning.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 l kantareller
1 msk smör
300 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 dl crème fraiche lätt
0,5 dl pistaschnötter skalade och hackade
4 tortillabröd
1 msk olivolja
1 dl parmesanost riven

Tapas – svamptortilla

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
  3. Rör ner färsen, salta och peppra och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt creme fraichen och låt blandningen koka ihop. Blanda ner nötterna.
  4. Bred ut röran på bröden och rulla ihop. Skär rullarna i 4 cm långa bitar.
  5. Ringla olivoljan i en ugnssäker form och ställ i rullarna med snittytan upp.
  6. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
  7. Servera som tilltugg till ett glas torr sherry.