Tant Gröns dinkelknäckebröd

Gott knäckebröd med smak av kummin och sesamfrö. Det går bra att dubbla satsen. I brödet ingår fiberhusk som är pulvriserat psylliumfröskal och bl a finns i hälsokostaffärer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 2,5 dl vatten - kallt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk linfrö
  • 2 tsk kummin - hel
  • 1 dl dinkelflingor
  • 4 dl dinkelmjöl fullkorn

Till utbakning

  • 0,5 dl sesamfrön - oskalade
  • 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, gärna varmluft. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, fiberhusk, linfrö och kummin. Låt stå ca 5 min. Blanda ner flingor och det mesta av mjölet och resten efter hand om det behövs. Arbeta samman till en fast deg.

  2. Dela degen i 10 lika stora bitar. Strö lite dinkelmjöl och sesamfrö på bakbordet och kavla ut till mycket tunna kakor. Kavla gärna lite med en kruskavel mot slutet.

  3. Lägg kakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna på bakgaller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!